Dag van de Aarde

Dag van de Aarde

22 april 2014, de Dag van de Aarde. Het gaat vandaag niet alleen om behoud van tropische bossen, de plastic soep, de panda’s, de Noordpool of het Waddengebied. De Dag van de Aarde draait om het stilstaan bij duurzame ontwikkeling. Wat betekent deze dag voor jou?

Het mooie van de mens is dat iedereen vanuit eigen oogpunt denkt. Dat maakt samenleven ingewikkeld maar ook interessant. Waar denk jij aan bij duurzame ontwikkeling? Denk je aan behoud van de natuur, aan armoedebestrijding, aan het verbeteren van de toegang voor schoon drinkwater, aan vrouwenrechten, aan 3D printen, ontwikkelingen in de gezondheidszorg? Het maakt niet uit waar je precies aan denkt, waar jij de focust legt. Het gaat erom dat we op deze dag even stilstaan bij wat er om ons heen gebeurt.

Zo is ook het verbeteren van de relaties met je buren, straks je spulletjes een nieuw leven geven op de Koningsmarkt op 26 april of steun betuigen aan een goed doel met een financiele bijdrage duurzame ontwikkeling. Je kunt grote gebaren maken of kleine positieve gedachten hebben. Het maakt niet uit, het belangrijkste is dat we niet onverschillig zijn voor wat er gaande is in de wereld, waar wij mee bezig zijn op deze aarde en hoe we onze capaciteiten kunnen gebruiken de aarde nog een beetje mooier te maken dan deze al is.

Ja, feitelijk zou je deze dag ook de dag van de spiritualiteit of de dag van bewustwording kunnen noemen, maar dat klinkt inderdaad dan weer iets te zweverig voor de meeste mensen. Wat doet Sustainable Susan op deze dag? Zij vliegt niet zo duurzaam maar wel inclusief CO2-compensatie van New York terug naar Amsterdam na het paasweekend daar doorgebracht te hebben. Mijn Sustainable Susan blog begon in New York waar de inspiratie oneindig is. Ook nu weer neem ik een koffer vol inspiratie en energie mee terug en zet ik deze in om:

  • Het Groene Trouwboek dat ik momenteel schrijf nog beter te maken
  • Eindelijk de durf te hebben een uitgever te benaderen
  • De brede stoep voor ons huis op te pimpen met grote planten en kruiden
  • Een stap verder te komen met veganistisch en raw eten

Ik wens jullie een fijne Dag van de Aarde en ook een happy Maand van de Aarde. Deze loopt tot eind mei, dus gelukkig hebben we een heleboel daagjes om over een mooie aarde in balans na te denken.

Groene groet!

Related posts

Leave a Reply