De tijd is rijp voor compensatie

De tijd is rijp voor compensatie

Tachtig procent van de Nederlanders heeft nog nooit zijn CO2-uitstoot gecompenseerd omdat ze hier onbekend mee zijn of niet weten hoe het werkt. Dit blijkt uit onderzoek van Peil.nl onder 4.000 mensen in opdracht van Stichting HIER. Je kunt Let’s go green lezen om alles over compensatie te weten te komen en je kunt nu ook eenvoudig compenseren bij COOX4Climate.

Waarom compenseren?

Met het nemen van energiebesparende maatregelen en gebruik van hernieuwbare energie verminder je CO2-uitstoot. CO2-neutraal leven is vrijwel onmogelijk doordat we ons bijvoorbeeld vervoeren, kleding dragen, eten en drinken en op vakantie gaan. Gelukkig biedt CO2-compensatie uitkomst. Je kunt CO2-credits aankopen waarmee de uitstoot ergens anders op de wereld wordt verminderd. Op deze manier is er geen of veel minder effect meer op klimaatverandering. Bomenaanplant is een bekende compensatiemogelijkheid, bijvoorbeeld bij Trees for All, maar ook geweldige energieprojecten zoals die van COOX4Climate schieten als paddestoelen uit de grond.

Waarom Nederlanders hun CO2-uitstoot niet compenseren

Een grote groep mensen weet niet dat je behalve je vliegreis of autorit, ook uitstoot gepaard met elektriciteitsgebruik, gasverbruik en voedsel kunt compenseren. Van de Nederlanders die nog nooit hun CO2-uitstoot hebben gecompenseerd, geeft 28 procent aan dat zij niet weten hoe dat moet. Nog eens 23 procent weet niet wat CO2-compensatie is en 21 procent vertrouwt niet dat zijn geld goed terecht komt.

Cirkelgrafiek Ik compenseer mijn CO2-uitstoot niet

13 procent van de Nederlanders heeft zijn CO2-uitstoot weleens gecompenseerd. Bijna de helft (46%) van die groep doet dat alleen als het hen wordt aangeboden bij een aankoop en nog eens ruim een derde (38%) heeft weleens een vliegreis gecompenseerd. De overige respondenten compenseren al hun vliegreizen of hun volledige footprint.

Waarom COOX4Climate?

Via COOX4Climate kan iedereen eenvoudig en snel zijn CO2-uitstoot berekenen en compenseren door CO2-credits te kopen. De opbrengsten van deze credits worden geïnvesteerd in clean cookstove projecten in ontwikkelingslanden. Via deze projecten wordt CO2-uitstoot direct teruggedrongen door schone en efficiënte kooktoestellen bereikbaar te maken voor miljarden gezinnen die nog op open vuur koken. Open vuur is naast een klimaatprobleem ook een groot gezondheidsprobleem. Clean cookstoves zijn zuinige en schone kooktoestellen.

Een grootschalige uitrol van clean cookstoves in ontwikkelingslanden draagt bij aan:

·        De bestrijding van vier miljoen sterfgevallen per jaar als gevolg van koken op open vuur

·        De ontwikkeling van vrouwen, die iedere dag uren bezig zijn met koken en houtsprokkelen

·        Het tegengaan van ontbossing

·        Een enorme CO2-reductie

Voor €12,50 kan een gezin in een ontwikkelingsland een jaar lang op een clean cookstove koken. Daarmee wordt één ton CO2 gecompenseerd. De directe CO2-uitstoot van een gemiddeld huishouden in Nederland is acht ton per jaar. Voor €100 per jaar, compenseert een gemiddeld Nederlands gezin zijn CO2-uitstoot en voorziet daarmee dus acht gezinnen in ontwikkelingslanden van een schoon kooktoestel.

Go for it, juist nu!

Dat onbekend onbemind maakt is een feit. Dat er nog een wereld te winnen is in Nederland als compensatieland ook. Breng eens een bezoekje aan het platform COOX4Climate en ervaar zelf dat compenseren makkelijk en zeker niet overprized is. Bovendien maak je echt een verschil, niet alleen voor het milieu maar ook voor degenen in ontwikkelingslanden die zuinige en schone kooktoestellen ontzettend hard nodig hebben.

 

Related posts

Leave a Reply