De zon cadeau geven

De zon cadeau geven

De donkere dagen van december maar een o zo mooie maand met de mooiste vieringen van het jaar. De kerst staat op de stoep, Sinterklaas is net weer terug naar Spanje en dan ga je denken: wat zal de kerstman mij eens gaan schenken?

In Nederland pakken we meestal niet groots uit met kerst, maar bijvoorbeeld met verjaardagen, jubilea en bruiloften des te meer. Wat is nu het perfecte gemeenschapscadeau waar je in een keer je verlanglijst mee vult? De titel zegt het al, de zon! Op 2 december 2013 is DeZonKado.nl online gegaan. Het is een soort cadeaubon platform bedoeld voor mensen die iets te vieren hebben maar een beetje genoeg hebben van horloges, elektronische gadgets of serviesgoed, en het over een andere boeg willen gooien. DeZonKado.nl biedt een origineel cadeau, dat ook bijdraagt aan een beter milieu.

Hoe het werkt

Eerst maakt DeZonKado.nl een ontwerp voor een zonnesysteem aan de hand van een satellietfoto van het dak van de deelnemer. Daarbij wordt ook aangegeven wat de kosten zijn voor het installeren van de zonnepanelen. DeZonKado.nl werkt als een crowdfunding platform. Deelnemers krijgen na inschrijving een eigen online spaarpagina met een veilige spaarmodule, die naar het eigen netwerk van ouders, vrienden, collega’s en buurtgenoten kan worden verstuurd. Iedere gever kijkt mee hoe het zonnesysteem op het dak een stukje groeit met zijn/haar gift. “In de praktijk zal het eindbedrag waarschijnlijk bestaan uit een mix tussen giften van vrienden en een stukje eigen investering. Het kleinste systeem waarvoor kan worden gespaard bestaat uit vijf panelen, voor een bedrag van plusminus 3500 euro.

Aanbod: een gratis eerste zonnepaneel!

Dus ga jij ook voor een origineel, nuttig en milieubewust cadeau? Spread the word en kom naar Sustainable Susan als je je zonnepanelen een vliegende start wilt geven. Ik bied het eerste paneel gratis aan in samenwerking met Duurzame Bruiloft en Zonline. Kiezen voor een stralende dag op jouw feest of partij, dat kan met Zonkado. En dan vergeten we zelfs even de donkere dagen van December.

Over DeZonKado.nl
Zonline is initiatiefnemer van DeZonKado.nl, een jong zonnepanelenbedrijf dat gevestigd is in Amsterdam. De ambitie van Zonline is om meer zonnepanelen te laten schitteren op de Nederlandse daken en zo bij te dragen aan een schoner milieu. Zonline is aangesloten bij Social Enterprise NL, een platform voor bedrijven met een maatschappelijke missie. Zo heeft Zonline onlangs de eerste dove medewerker in dienst genomen bij de verkoopafdeling. Eerder dit jaar lanceerde Zonline – samen met stichting Urgenda – Stichting Doneer de Zon, een crowdfunding platform voor non-profit organisaties zoals scholen. Nudge, The New Motion, Duurzame Bruiloft en Professional Passionates zijn Partners van DeZonKado.

 

Related posts

Leave a Reply