Duurzaam trouwen

Duurzaam trouwen

Op 7 juli 2012 is Sustainable Susan getrouwd. Natuurlijk in duurzame stijl, en zelfs klimaatneutraal! Met onze ‘Ja’ bezegelden wij het eerste klimaatneutrale huwelijk in Nederland. Met ringen van recycled goud uit sieraden van dierbare familie en vrienden, een mooie symboliek van de circle of life. 

Al 10 jaar gelukkig samen met de ware Jacob en met een kindje, maar graag wilden wij voor dierbare vrienden en familie de liefde naar elkaar uitspreken. In het kader van alles wat je kan vieren, moet je vooral vieren, was dit het ultieme feest. Omdat een betere wereld voor ons centraal staat, moest ook deze speciale dag in het teken daarvan staan.Dat een milieuvriendelijke bruiloft ook stijlvol kan zijn bewezen wij door op alle onderdelen zo duurzaam én elegant mogelijk te zijn. Zo droeg de Sustainable Susan een tweedehands jurk, eco-cosmetica en recycled haarversieringen, maakten we samen een mooie entree in een elektrische Tesla Roadster, vonden de festiviteiten plaats in de duurzame locatie restaurant De Kas en gingen de voetjes van de vloer op de duurzame LED dansvloer.

Met onze duurzame bruiloft voor een hopelijk heel duurzaam huwelijk wilden wij de duurzame mindset onder gasten en de rest van Nederland stimuleren. Zo hebben wij bij de uitnodigingen een 1-minuut enquête meegestuurd met vragen als: kom je met het openbaar vervoer of niet, koop je een nieuwe jurk of pak of kom je in een bestaande outfit? Niets moest van ons, het gaat om een stukje bewustwording. Dat is toch de basis van duurzaamheidsproces.

Want hoewel eco-chic trouwen al een trend is in Amerika, is de trouwindustrie in Nederland nauwelijks bewust hoeveel milieueffect en ook sociale impact bepaalde keuzes kunnen hebben. Een gemiddelde bruiloft stoot ruim 10 ton CO2 uit; meer dan de jaarlijkse uitstoot van een gemiddeld Nederlands huishouden. Elk jaar trouwen 73.000 bruidsparen in Nederland. Tel uit je winst als die allemaal verduurzamen. Met vaak kleine maar creatieve oplossingen kun je al snel 25 procent besparen op zowel de kosten als de CO2-uitstoot. Inderdaad, het hoeft niet duurder te zijn, wel eco-verantwoorder en bovenal stijlvol eco-fabulous!

Onze missie met Duurzame Bruiloft, de nieuwe business van Sustainable Susan, is in 2020 tenminste 100 bruiloften te hebben verduurzaamd. Met onze eigen bruiloft is die trend richting een duurzame trouwindustrie gezet. Ga je binnenkort zelf trouwen en wil je dit duurzaam doen op 1 of meerdere onderdelen of zelfs CO2-neutraal? Neem contact op met Duurzame Bruiloft.

‘Trouwen met oog voor de toekomst. Dat is een duurzame bruiloft!’
Jacqueline Cramer, ex-minister van Milieu, directeur Utrecht Sustainability Institute

Related posts

3 Comments

 • Posted 26/07/2012

  Susan Overakker

  Primeur in Nederland: CO2-neutrale bruiloft http://t.co/zChlclQr

 • Posted 26/07/2012

  Sabina Kaaij-deLange

  Primeur in Nederland: CO2-neutrale bruiloft http://t.co/zChlclQr

 • Posted 04/08/2016

  Diamanten zijn forever

  ik ben al heel de dag bruiloft blogs aan het lezen. Dit artikel is het mooiste van de dag! Vooral dat je je trouwringen heb laten smeden uit oud goud van familieleden! Dat is gewoon pure vorm van liefde!

Leave a Reply