Earth hour 2017

Earth hour 2017

Tijdens Earth Hour gaat overal ter wereld een uur het licht uit. Met één simpel gebaar geven miljoenen consumenten, bedrijven en gemeentes wereldwijd op hetzelfde tijdstip een signaal af dat ze zich zorgen maken over de toekomst van onze aarde. En nu denk je misschien, zet dat nou zoden aan de dijk of valt dit in de categorie Warme Truiendag?

YES voor Earth Hour

Inderdaad, een uurtje minder energieverbruik door een paar consumenten en overheden zal de wereld niet redden, evenmin een warme truiendag. Heeft het zin toch wel mee te doen? Jazeker! Door mee te doen met Earth Hour laat je zien dat je de aarde belangrijk vindt. Hoe meer deelnemers tijdens Earth Hour, des te krachtiger is het signaal en de bewustwording dat we zuinig moeten zijn op onze aarde.

Het begint bij onszelf!

Ondertussen is Earth Hour de grootste en snelst groeiende beweging die aandacht vraagt voor de kwetsbaarheid van de planeet. Van de Tafelberg tot het Kremlin, de Empire State Building tot de Brandenburger Tor, de grootste iconische gebouwen doen mee.

Jij ook? Met jouw stem, met jouw daden, inspireer je anderen, die op hun beurt weer stappen zetten. Al is het maar je buurvrouw of buurman of je eigen kinderen. Praat erover op met je vrienden en familie, op school of in de sportschool, maak er een groen momentje van. Gezellig samen in het kaarslicht mooie verhalen vertellen, hoe romantisch is dat?!

Verandering is nodig en mogelijk

Klimaatverandering is één van de grootste bedreigingen van de natuur. Doordat de aarde opwarmt, smelt de Noordpool, stijgt de zeespiegel en verliezen koraalriffen hun kleur. Leefgebieden van dieren zoals de ijsbeer en de zeeschildpad worden aangetast. De manier waarop wij leven heeft grote impact op de natuur: grootschalige ontbossing en ons energieverbruik zorgen ervoor dat het klimaat verandert. Deze impact verkleinen lijkt soms moeilijk, maar het is wel mogelijk. We moeten op grote schaal overschakelen op energie uit hernieuwbare bronnen zoals zon en wind. Daarnaast moeten we ontbossing aanpakken. In bomen zit veel CO2 opgeslagen, dat vrijkomt als bos wordt gekapt of verbrand. Daarom strijden organisaties zoals het WNF op effectieve wijze voor verantwoord bosbeheer.

Laat zien dat je de aarde belangrijk vindt

Door een uur het licht uit te doen, geef je samen met miljoenen anderen het signaal af dat jij ook een leefbare aarde wilt doorgeven. Doe mee met Earth Hour en maak jezelf trots, trots op jouw bewustzijn dat we ons thuis, onze aarde koesteren en goed willen verzorgen. Let’s Go Green, Go Earth Hour.

Wanneer?

Zaterdag 25 maart

20.30

Een uur lang het licht uit voor de aarde.

Related posts

Leave a Reply