Groen ontspannen in Barcelona en WIN * WIN * WIN

Groen ontspannen in Barcelona en WIN * WIN * WIN

Eerlijk en groen reizen is booming. Barcelona is wat betreft duurzaam en eco helemaal in opkomst! Je hebt er tal van leuke winkeltjes, hotels en restaurantjes waar je groen kunt genieten. De leukste tips vind je in dit artikel, geschreven door gastblogger Marloes van Bruisend Barcelona.

Groen eten!

In Barcelona vind je steeds meer ecologische, veganistische of vegetarische restaurantjes. Alles om bij te dragen aan een beter milieu. Heb je zin om lekker buiten de deur te eten? Dan is Organic’s een goede keuze! Bij dit restaurant op Plaza Urquinaona 14 vind je enkel gerechten op de menukaart die 100% organisch en ecologisch zijn. Het concept van het restaurant is het serveren van ‘slow fast food’, gerechten vol verse, organische producten, mineralen, vitaminen en antioxidanten, die zo worden verwerkt dat ze snel op tafel kunnen staan. Heerlijk smullen met een verantwoord gevoel!

Groen zien!

Wil je Barcelona graag van top tot teen ontdekken? Een fiets huren is een geweldige manier om alle mooie plekjes en hotspots te bewonderen! In Barcelona vind je tal van fietsverhuurbedrijven, waar je gemakkelijk een fiets kunt huren voor een hele dag. Met de fiets kun je je snel van A naar B verplaatsen en kom je gemakkelijk op de mooie, rustigere plekjes. Zo kun je de boulevard af fietsen en genieten van het prachtige uitzicht over zee… Neem de Bruisend Barcelona fietsroute mee en bewonder, op eigen tempo, de highlights van de stad. Doe mee aan de winactie en geniet van je heerlijke fietstocht.

Groen slapen!

Na een lange dag de stad te hebben verkend, is er niets lekkerder dan fijn ‘thuis’ komen. Lekker relaxen op het terras of een boekje lezen op bed, een vakantie is natuurlijk ook om te ontspannen! Ecozentric voelt als thuiskomen! Dit, samen met het niet vergeten van de natuur, was de achterliggende gedachte bij het openen van dit hotel. Het ecologische concept is goed te herkennen aan de slaapkamers die uitgerust zijn met lakens van biologisch katoen en energiezuinige televisies. Daarnaast wordt een deel van je boeking gedoneerd aan herbebossingsprojecten! De stad is om de hoek, je kunt hier dus zowel genieten van het bruisende stadleven als van de ontspannen sfeer van het hotel.

Groen genieten!

Winkelen is natuurlijk een onvergetelijk onderdeel van je stedentrip aan Barcelona. Hoe fijn is het dan om ook echt te kunnen genieten van je aankopen?! In Barcelona kan dit prima! Er zijn enorm veel leuke winkeltjes waar je de mooiste en eerlijkste producten kunt kopen…

Home on Earth

Dit leuke winkeltje is opgestart vanuit het respect voor mensen, dieren en natuur. De oprichters vinden het heel belangrijk dat hun liefde voor het milieu in hun producten terug is te zien en dat is te zien! Bij Home on Earth op Carrer de l’Hospital 76 of Carrer de la Boqueria 14 vind je producten van over de hele wereld, eerlijk en duurzaam geproduceerd en geïnspireerd op de natuur. Servies, accessoires, kleding of juist voedingswaren als chocolade of thee; je vindt hier vanalles! Snuffel lekker rond en koop iets leuks als souvenirtje voor thuis.

Coshop Collection

Toe aan nieuwe schoenen, kleding of een leuke tas? Dan ben je bij Coshop Collection aan het goede adres! Coshop is een samenwerkingsverband voor modeontwerpers die op duurzame wijze en met organische en gerecyclede producten werken. Je vindt hier dus wat apartere kleding, die uitsluitend eerlijk geproduceerd zijn. Super leuk als je nieuwe ontwerpers wilt leren kennen en ook met een gerust hart je nieuwe aankopen wilt kunnen dragen. En een groot pluspunt: met drie vestigingen (Tallers 35, Banys Nous 6 of Sant Pere Mes Baix 42) is er altijd wel eentje in de buurt!

WIN * WIN * WIN

Nu al zin in een tripje groen Barcelona? Like de pagina Sustainable YOU en vergeet de toeristenbus, het ingewikkelde metrostelsel en de dure taxi. Win de beste route om met de fiets alle fantastische hightlights in Barcelona te bezichtigen. Je passeert onder andere de Sagrada Familia, Casa Mila, de Arc de Triomf, het stadspark en groene eetgelegenheden.

Dit artikel is geschreven door gastblogger Marloes Koopman, tekstschrijver voor Bruisend Barcelona. Levensgenieter, Spanjeliefhebber en gek op reizen, het ontdekken van nieuwe spots, eten, terrasjes en muziek!

 

Related posts

Leave a Reply