Groene Apps

Groene Apps

Groene apps zijn in opkomst, maar dé groene app die iedereen heeft bestaat nog niet. Misschien hebben deze studenten de uitvinding gedaan waar groen Nederland op wacht. Welke groene apps heeft Sustainable Susan en wat bedachten de studentjes?

Sustainable Susan heeft de volgende groene apps:

1. De weggooitest en de afvalwijzer van Milieucentraal

2. De Viswijzer van goedevis.nl in samenwerking met WNF

3. De Groenten en Fruitkalender

4. Nudge the world

5. De etikettenwijzer met alle E-stoffen op een rij van het Voedingscentrum

6. Alles Duurzaam app voor de beste groene adresjes

7. De Naar Buiten app van Staatsbosbeheer

8. Rank a brand app

9. 9292ov uiteraard voor de OV info en

10. De Engelstalige apps als Dirty Dozen, Go Green, Greenopia en Eco Footprint apps

Wellicht dat studenten van de Hogeschool Utrecht met een nieuw briljant idee komen. Zij hebben tijdens de Groen Doen Hackaton een app ontwikkeld voor liefhebbers van lokaal verbouwde groenten en fruit. In de app ‘Groentetuin’ worden zij gekoppeld aan hobby groente- en fruittelers uit de buurt.

Studenten van Hogeschool Utrecht en Hogeschool Rotterdam werden uitgedaagd om in 48 uur een app te ontwikkelen om de wereld iets groener te maken. Ze werden daarbij gecoached door professionals zoals New Yorker, startup specialist en gedragwetenschapper Matt Wallaert. Hij heeft zelf meerdere hackatons georganiseerd en was zeer verrast over de kwaliteit van de ideeën en de commerciële potentie. Andere teams bouwden een app waarmee kinderen, op een speelse manier, leren water te besparen tijdens het tandenpoetsen en een app die je motiveert om korter te douchen. De sessie vond plaats in het startup-centrum van de HU, UtrechtInc.

Sustainable Susan kan dit initiatief enorm waarderen. Het winnende team, bestaande uit Jan Hoekstra, Ralph de Graaf en Bas Slager, ontvangt 1000 euro voor de doorontwikkeling van hun app, aangeboden door het programma Duurzame Bedrijfsvoering van de hogeschool. Incubator Utrecht Inc biedt de teams kantoorruimte en coaching om hun eigen startup te beginnen.Laten we hopen dat de 1000 euro prijzengeld goed wordt besteed en de nieuwe app een grote hit wordt en nog meer mensen bewust laat omgaan met al het mooie groens dat groeit en bloeit!

Related posts

1 Comment

  • Posted 17/03/2013

    replica LV bas

    Great website you have here but I was curious about if you knew of any forums that cover the same topics discussed in this article? I’d really like to be a part of online community where I can get responses from other experienced individuals that share the same interest. If you have any suggestions, please let me know. Thank you! [url=http://louis-vuitton-handbags-replica-outlet.webs.com]replica LV bas[/url]

Leave a Reply