Always DvdD

Always DvdD

Vrijdag was het DE dag van ons allemaal: de Dag van de Duurzaamheid! Sustainable Susan was busy dealing with de laatste loodjes van haar groene zwangerschap en maakte een top 5 van groene acties op de day of all days. Waar ga jij voor deze herfst en winter? Hoe maken we iedere dag DvdD?

Mijn duurzame acties op de DvdD

  1. Vegetarisch en biologisch eten
  2. Geen verwarming aan
  3. Extra warm en vriendelijk zijn
  4. Nadenken over vervolgstappen Let’s go green
  5. Groen opvoeden

Want jawel, het is bijna zo ver. De kleine nieuwe Gerritsen-Overakker spruit is on its way. Nog even en het groene moederlijke instinct mag weer zijn intrede doen. Wellicht komt deze mooie jongen ooit ook wel te staan in de Trouw Duurzame Top 100 waar vele bijzondere mensen – waarvan sommigen goede vrienden – hun intrede in mochten doen. Welverdiende felicitaties voor allen op deze lijst, met name ook topvrouw van Milieu Centraal Vera Dalm, veganistische heldin Lisette Kreischer en Maurits Groen, de nummer 1 van dit jaar. Iemand die ik zo’n 10 jaar terug voor het eerst sprak op het toenmalige ministerie van VROM. Een visionair, een believer, iemand die doorgaat tot hij het beoogde resultaat heeft behaald. Petje af Maurits!

De komende weken leg ik de focus op de gezonde start van een nieuw klein wondertje, dus het bloggen zal even minder worden. Ik nodig je uit, nee ik daag je uit, om iedere dag jezelf af te vragen ‘wat kan ik vandaag doen om de dag een stukje groener in te vullen?’. Vele tips hiervoor vind je in Let’s go green, en laat je vooral ook inspireren door de prachtige herfst(kleuren), de verse appels en peren die je van de bomen kunt plukken bijvoorbeeld bij De Olmenhorst of gewoon de mensen om je heen. Iedereen verdient liefde, geluk en vriendschap. Een klein compliment aan je collega doet wonderen, een extra dag in de week vegetarisch eten geeft je buik en de aarde verlichting en met een graadje minder in huis breng je je knuffelmomenten (en de truien in je kast) in deze de herfst/winter op een way higher level.

Be the change, let’s go green!

ps. Sustainable Susan will be back met nieuwe energie en groene spirit begin 2016.

 

Related posts

Leave a Reply