Lancering Let’s Go Green

Lancering Let’s Go Green

Wat een feest, wat een lieve mensen, wat een mooie reacties, de lancering van Let’s go green is een feit! Vrijdag 22 mei in Cafe Vrijdag in Amsterdam ging Let’s go green ‘on air’. Met geweldige speeches van Jochem Bosselaar en Vera Dalm, met het signeren van veel boeken en – niet onbelangrijk – fijne lokale sapjes, fairtrade koffie, biologische thee en biologische cupcakes en toffeetarts, een waar succes!

Nooit gedacht dat na 5 jaar bloggen en intensieve schrijfmaanden Let’s go green er zo frisgroen bij zou liggen op haar eigen boeklancering. Het moment dat de uitgever Unieboek Het Spectrum zag dat ik kon schrijven, en mij vroeg in plaats van Het Groene Trouwboekje een breder lifestyle boek te schrijven voor iedereen die groen wil leven, is het begin geweest van een gouden ontdekkingsreis met groen randje. Zoveel mogelijk mensen inspireren om groen, eerlijk en gezond te leven is altijd al mijn droom -of noem het levensdoel – geweest. Met Let’s go green is dat doel nu werkelijkheid geworden, in ieder geval voor even, want een levensdoel is zoals de naam al suggereert nooit klaar.

lets-go-green-sustainable-susan-sustainable-you-jochem-bosselaar-goodclubDe groene lifestyle gids is een feit. Vrijdag 22 mei mocht ik de ontdekkingsreis delen met plusminus 50 aanwezigen. Onder het genot van een Appelaere sapje, fairtrade koffie, Dilmah thee en homemade eco muffins, begon Jochem Bosselaar te vertellen waarom we hier staan en waarom Let’s go green een bijzonder compleet boek is. Jochem is oprichter van de Goodclub die onlangs de Goodcoin, een ruilmiddel dat naar eigen zeggen alleen maar goede dingen voortbrengt, gelanceerd heeft. Goede vraag en goed aanbod, daar gaan ze voor, net als Let’s go green dus eigenlijk. Jochem introduceerde mij op ludieke wijze waarna ik mijn ontdekkingsreis mocht toelichten en eindelijk de mensen kon bedanken die ik wilde bedanken, zoals mijn twee meest trouwe meelezers: mijn moeder Marianne Overakker-Schapers en mijn schoonmoeder Afke Gerritsen-Bosselaar, en mijn marketingexpert Sophie Wisbrun-Overakker.

lets-go-green-sustainable-susan-trouwe-lezers-sustainable-youlets-go-green-sustainable-susan-marketing-sophie-wisbrunVoor de mensen die nog weinig over Let’s go green weten: Let’s go green is de lifestyle gids voor een groen, eerlijk en gezond leven. Ik wil graag laten zien dat groen leven goed is voor jezelf, maar ook voor je medemens, dier en milieu. Groen leven is bovendien makkelijk, nu helemaal met de 1001 originele, kostenbesparende of gewoon praktische tips en websites. Drie, groen leven is leuk. Het geeft je verrijking en voldoening als je weer die ultieme groene oplossing voor een praktische alledaags of minder alledaagse uitdaging hebt gevonden.

De gids is anders dan andere gidsen in die zin dat alles aan bod komt wat je in het leven tegenkomt, dus naast energiebesparing, eten en drinken en kleding, ook cosmetica, feesten en partijen, vakantie, groen opvoeden en veel meer, zelfs hoe je een klimaatneutraal huishouden kunt voeren.

Ik benadrukte nogmaals dat mijn doel is zoveel mogelijk mensen met Let’s go green en mijn website Sustainable YOU te inspireren om zelf positief verschil te maken. Samen kunnen we de wereld echt wel een stukje mooier maken met ieder stapje dat we nemen, voor nu en voor onze toekomst, onze kinderen en generaties die volgen, want daar doen we het uiteindelijk voor toch? Ik hoop dat jullie dat allemaal gaan ervaren.

lets-go-green-sustainable-susan-nieuwe-generatieVera Dalm, directeur Milieu Centraal, liet de aanwezigen vervolgens nog even lachen met haar geweldige speech. Milieu Centraal heeft Let’s go green onderbouwd met harde feiten en daar ben ik hen dankbaar voor.

Vera claimde dat vanaf nu de BM’er een feit is. Vera is dat al, zijnde Bekende Milieuprofessional, maar in de toekomst wellicht ook Sustainable Susan. Vera benadrukte nog even dat haar grote frustratie is dat haar buurvrouw Sustainable Susan nog geen zonnepanelen heeft. Daarom een zeer terechte Wakawaka-lamp op zonne-energie. Dank Vera! Jochem sloot af en daarna kon het signeerfestijn worden geopend. Ik dank alle aanwezigen voor deze mooie dag. Ik wens alle lezers van Let’s go green veel inspiratie en een mooi groen, eerlijk, gezond en gelukkig leven toe. Cheers op een groene toekomst!

lets-go-green-sustainable-susan-vera-dalm-wakawakalets-go-green-lancering-sustainable-susan-signeren

 

 

Related posts

Leave a Reply