Onderbroekenlol

Onderbroekenlol

Ooit gehoord van de maatschappelijk verantwoorde onderbroek? Graag vertel ik je er meer over. Naar het welbekende concept van Toms shoes en zonnebrillen One for One-concept zijn nu de onderbroeken aan de beurt. Een prachtig verhaal, een goed doel, een gat in de markt en ze zitten ook nog eens lekker! Meer weten?

Het verhaal van de onderbroek

In de zomervakantie van 2015 zijn Thom en Spijk met hun middelbare school (hoe cool ben je dan als school en als scholier!) als vrijwilligers naar Tanzania geweest. Daar merkten ze op dat een groot aantal scholieren het geld niet heeft om een simpele onderbroek te kopen.

Eenmaal terug in Nederland lazen zij dat het niet dragen van ondergoed kan leiden tot infecties, seksuele disfuncties en zelfs een lager zelfvertrouwen. Zij zagen het als hun taak om hier iets aan te doen, en dus richtten zij Boxrs4ALL op.

Boxrs4ALL?

Ja, voor iedereen boxers dus. Een boxershort-label met een veel groter doel dan winst behalen. Hun doel is iedereen op de wereld te voorzien van een onderbroek! Voor elke onderbroek die je bij hen koopt geven zij er ook een weg aan iemand die het echt nodig heeft.

De onderbroeken die ze doneren in Tanzania worden lokaal geproduceerd in het land zelf. Om ervoor te zorgen dat het weggeven van ondergoed soepel verloopt werken ze nauw samen met Stichting Tumaini’s Children. Zij regelen de productie en donaties in Tanzania.

Het model

De onderbroek die zij verkopen in Nederland wordt geproduceerd in Turkije. De fabrikant heeft Oekotex en Sedec certficaten. De onderbroek is soepel en zacht en lijkt qua pasvorm op een Bjorn Borg-onderbroek. Wat mag dat kosten? 20,95 euro. Deze week een 1+2 concept, dus voor iedere onderbroek die je koopt, geven zij er 2 weg.

Groen?

Een sociale onderneming, dat zeker! Wel zijn de boxershorts nu nog van conventioneel katoen. Wanneer de oplage groeit, kijken ze serieus naar andere materialen, bijvoorbeeld GOTS-gecertificeerd biologisch katoen en ook bamboe behoort tot de mogelijkheden. Daar lopen we bij Sustainable YOU nog warmer voor.

Groei!

Jawel, de mannen van Boxrs4ALL hebben grote ambities! Ze willen een volledig assortiment aanbieden van producten die functioneel zijn én iets goeds doen voor de wereld. Heel benieuwd wat hun volgende product wordt! Mocht je interesse hebben in een samenwerking? Check www.Boxrs4ALL.nl.

 


Stichting Tumaini’s Chldren

Boxrs4ALL werkt nauw samen met Tumaini Children’s Foundation, een stichting die al jaren actief is in Tanzania. Samen met de stichting zorgen zij ervoor dat de onderbroeken op een goede manier weg worden gegeven. De ‘donatie’ onderbroek wordt zelfs geproduceerd in Tanzania zelf. Zo stimuleren wij de economie en lokale werkgelegenheid.

Related posts

Leave a Reply