Sustainable Susan’s Dag van de Duurzaamheid

Sustainable Susan’s Dag van de Duurzaamheid

Een dag zoals andere dagen, maar toch anders. Gisteren was wederom een geslaagde dag van de duurzaamheid, ook dit jaar weer georganiseerd door Urgenda. Deze vierde editie maakte duurzaamheid in alle sectoren zichtbaar. 1000-en individuen deden mee en gave acties stonden op de agenda. Small steps, big impact?

We kunnen niet meer ontkennen dat duurzaamheid – leven met oog voor mens en mileu, met oog voor een betere toekomst – nog iets is voor een handjevol hippies of voor de welbedeelden onder ons. Nee, het is van ons allemaal, het gaat om ons allemaal. We kennen het verhaal van de klimaatcrisis, de voedselcrisis, de economische crisis en de gevolgen die we daarvan nu en nog meer in de toekomst zullen gaan ervaren. Het is zo mooi om te zien dat zovelen willen strijden voor die betere toekomst.

Ook ik ervaarde dit, bijvoorbeeld op de Nudge Leadership Challenge, waar met een groep van 120 young professionals in de leeftjd 20-30 werd gesproken over een betere wereld. Ieder met zijn eigen achtergrond, van ABN Amro tot Beco Groep, Greenpeace en universiteit Delft, wilde een positief verschil maken. Niet alleen gaan voor eigen gewin en eigen gezondheid, maar met oog voor het grotere geheel, de grotere gevolgen van onze kleine acties.

Wat met zoveel kleine acties kan je zoveel impact maken. Dat bewees ook weer deze Dag van de Duurzaamheid. Met de 6 tips die Urgenda gaf, werd weer bekendheid gegeven aan simpele do-it-yourself acties. Acties die jou helpen in de portemonnee, jou helpen in je gezondheid en daarnaast vele anderen helpen. Want ja, in je eentje sta je maar alleen en blijft de impact gering. Maar samen, met de duurzaamheidsbeweging die on the move is en ieder jaar groeit, komen we er echt wel! Dus als je nog geen idee hebt wat je zelf zou kunnen doen, pak die 6 tips erbij en start small. Al helemaal ingeburgerd duurzaam, spread the word and the joy. Benadruk de lol van duurzaamheid, want zeg nou zelf, je voelt je toch een stuk blijer als je goed doet? En wie goed doet, goed ontmoet, it’s as simple as that.

Nog even de 6 tips van Urgenda op een rij.

Duurzame-tips-DvdD-12

En wat deed Sustainable Susan?

1. Alles per fiets

2. Biologisch shoppen op de biologische markt in Zeeburg – Amsterdam. Het brood van Le Perron is super onweerstaanbaar!

3. Vegetarisch koken voor mijn beste vriendinnetje, man en zoonlief

4. Besloten tot organisatie van een kledingruilfeest voor mijn eco-chicks

5. Begonnen met het beste duurzame boek van 2012: Talking Dress van Marieke Eyskoot

Related posts

Leave a Reply