Als je een nieuw voertuig wilt aanschaffen of je woning wilt verbouwen, dan kan dat enkele tienduizenden euro’s kosten. Dat is erg veel geld en als je dat niet hebt of al je spaargeld daar aan uit moet geven, dan kan dat zeer vervelend zijn. Gelukkig is het ook mogelijk om een lening hiervoor af te sluiten zodat je niet in een klap enkele tienduizenden euro’s kwijt bent. Hier kan je meer informatie vinden over het aanvragen van een lening. 

 

Hoe vraag je een lening aan?

Het aanvragen van een lening is tegenwoordig zeer eenvoudig. Je kan dit binnen enkele minuten doen via de website van een kredietverstrekker. De kredietverstrekker bekijkt jouw aanvraag en gaat een kredietcheck doen. Mocht de kredietcheck positief zijn, dan kan jij binnen enkele dagen het geleende bedrag op je rekening verwachten. Het is ook mogelijk om een lening aanvragen bij je eigen bank maar houd er rekening mee dat je dan meer rente moet betalen en het enkele dagen tot weken kan duren voordat de lening wordt goedgekeurd. 

 

Hoeveel kan ik lenen?

Je vraagt je zeker af, hoeveel kan ik lenen? Helaas bepaald de kredietverstrekker voor jou omdat de kredietverstrekker natuurlijk zekerheid wilt hebben. De hoogte van het bedrag dat jij kan lenen hangt van zeer veer zaken af. Het belangrijkste is dat jij voldoende inkomen hebt en weinig tot geen andere leningen hebt lopen. Ook telt het inkomen van je partner mee en ook of je een vast dienstverband hebt. Het zijn erg veel gegevens, maar de kredietverstrekker wilt zeker weten dan je de lening ook terug kan betalen. 

 

Kan ik de lening wel terugbetalen ondanks dat mijn lening goedgekeurd is?

Voordat je een lening gaat aanvragen, is het erg belangrijk dat jij ook zeker weet dat je de lening daadwerkelijk terug kan betalen. Het is namelijk erg zonde dat jij achteraf de lening niet kan terugbetalen en de gevolgen daarvan kunnen zeer groot zijn. De kredietverstrekker wilt natuurlijk zijn geld terug hebben en heeft daar natuurlijk recht op. Wanneer je meerdere keren de betaalafspraken niet bent nagekomen, dan moet je de lening in één keer terugbetalen. Als je dit niet kan veroorloven dan word dit uitgegeven aan een deurwaarder en kan er beslag gelegd worden op je inkomen, voertuig of inboedel. Omdat dit erg veel geld kost moet je honderd procent zeker zijn dat jij de lening terug kan betalen. 

 

Geef een reactie