Wanneer je zeer slecht ziet dan is het erg verstandig om een bril of lenzen te dragen. Veel mensen kiezen voor een bril omdat dat makkelijker en goedkoper is. Toch willen ook veel mensen lenzen dragen omdat ze vinden dat een bril niet bij hun past. Hier kan je meer informatie vinden over het dragen van lenzen en het dragen van een bril. 

 

Heb ik een bril of lenzen nodig?

Het kan soms voorkomen dat jij jezelf afvraagt of je een bril of lenzen nodig hebt. Hier zit een reden achter want soms kan je niet alles lezen of zie je niet goed. Het is dan handig om een afspraak te maken voor een oogmeting bij een opticien. Als je vaak hoofdpijn hebt, dan is het ook verstandig om je ogen op te laten meten door een opticien. Als je ogen niet goed kunnen zien dan worden er verkeerde signalen naar de hersenen gestuurd en dat resulteert in vervelende hoofdpijn. Je kan eenvoudig en kosteloos een afspraak maken bij een opticien bij jouw in de omgeving.

 

Waarom je kan kiezen voor een bril 

Als je nog nooit lenzen of een bril hebt gedragen dan wordt er door de opticien altijd aangeraden om te starten met het dragen van een bril. Je maakt dan kennis met het dragen van een bril en je laat je ogen ook wennen aan het zien door glazen. Het dragen van een bril is op langer termijn ook goedkoper dan het dragen van lenzen. Een bril kost namelijk eenmalig enkele honderden euro’s terwijl lenzen al snel vijftig euro per maand kosten. Het aanbod aan verschillende brillen is zeker ook enorm dus je vind vast wel een montuur die jou bevalt. 

Waarom je kan kiezen voor lenzen

Als je al een bril vrouw hebt en je wilt een keer lenzen proberen, dan is dat een verstandige keuze. Wanneer je lenzen wilt dragen dan is het wel verstandig dat jij je ogen opnieuw laat opmeten door een opticien. Je sterkte kan namelijk veranderd zijn en ook zijn niet iedere ogen geschikt voor het dragen van lenzen. Wanneer je kiest voor het dragen van lenzen moet je zeker rekening houden met de kosten. Lenzen kosten al gauw vijftig euro per maand en dat is een stuk duurder dan het dragen van een bril. Kies niet altijd voor de goedkoopste lenzen aangezien sommige lenzen schade kunnen aanbrengen aan je oog. 

 

Geef een reactie