Het verhogen van uw hypotheek kan een uitkomst bieden als u meer financiële ruimte nodig heeft. Denk aan een verbouwing of een andere grote uitgave. Bij het verhogen van uw hypotheek kunt u meer lenen tegen een lagere rente dan bij een persoonlijke lening. In dit artikel leest u alles over hypotheek verhogen voor verbouwing: wat houdt het in, waarom doet u het en hoe pakt u het aan?

Wat houdt uw hypotheek verhogen in?

Uw hypotheek verhogen betekent dat u de resterende looptijd en/of het uitstaande bedrag van uw huidige hypotheek verhoogt. In sommige gevallen is het mogelijk om bij dezelfde bank of geldverstrekker een nieuwe lening af te sluiten. Het is dan vaak voordeliger om over te stappen naar een andere geldverstrekker met gunstigere voorwaarden.

Waarom uw hypotheek verhogen?

Er zijn verschillende redenen waarom u ervoor kunt kiezen om uw hypotheek te verhogen. Zoals gezegd kan het een uitkomst bieden als u meer financiële ruimte nodig heeft voor bijvoorbeeld een verbouwing of andere grote uitgave. U kunt er ook voor kiezen om uw huidige aflossingsvrije hypotheek om te zetten in een annuïteitenhypotheek met veelal gunstigere voorwaarden. Tot slot kan het verhogen van uw hypotheek ook een manier zijn om te besparen op uw maandelijkse lasten. Dit doet u door bijvoorbeeld de resterende looptijd van uw hypotheek te verlengen of door over te stappen naar een lagere actuele hypotheekrente.

Hoe kunt u uw hypotheek verhogen?

U kunt ervoor kiezen om de resterende looptijd en/of het uitstaande bedrag van uw huidige hypotheek te verhogen. In sommige gevallen is het dus mogelijk om bij dezelfde bank of geldverstrekker een nieuwe lening af te sluiten. Het is meestal een stuk voordeliger om over te stappen naar een andere geldverstrekker met gunstigere voorwaarden.

Waar moet u op letten bij het verhogen van uw hypotheek?

Als u ervoor kiest om uw hypotheek te verhogen, is het belangrijk om de voor- en nadelen goed tegen elkaar af te wegen. Zoals gezegd kan het verhogen van uw hypotheek een uitkomst bieden als u meer financiële ruimte nodig heeft, maar er zijn ook nadelen. Denk bijvoorbeeld aan de kosten die gemoeid zijn met het verhogen van uw hypotheek of de risico’s die hiermee gepaard kunnen gaan. Het is daarom belangrijk om goed informatie in te winnen voordat u een beslissing neemt. Neem bijvoorbeeld contact op met verschillende banken of geldverstrekkers om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Of maak gebruik van een onafhankelijke hypotheekadviseur. Zij helpen u graag verder!

Geef een reactie