Je gaat op vakantie, en dit jaar is je grootste dilemma een keer niet waar de kat nu heen moet, wie er precies allemaal mee gaat en hoeveel kleding je mee mag nemen, maar wáár de reis naartoe gaat. Blijf je dit jaar dichtbij huis met een groepsaccommodatie Twente, of vertrek je naar de zon en vertoef je een paar weken in een vakantiehuis Italie met zwembad? En hoe plan je eigenlijk de beste vakantie voor jou en je gezelschap? 

Het plan

Ho, stop! Voordat je begint met last-minutes boeken naar Sicilië of Lelystad (die vluchten gaan altijd zo hard) is het belangrijk om jezelf en je reisgezelschap een belangrijke vraag te stellen: hoe ga jij graag op vakantie? En dan bedoel ik even niet met welk vervoersmiddel of zelfs met wie, al zijn dat belangrijke vragen; dan bedoel ik op wat voor soort vakantie jij tot rust komt. Iedereen doet dit namelijk anders. Het ideaalbeeld is natuurlijk heerlijk twee weken vertoeven bij een zwembad in de zon en af en toe naar het buffet rollen voor een stuk lauwwarme pizza of een cocktail, maar dat is dus niet voor iedereen de droom. Erachter komen hoe jullie allemaal denken over vakantie vieren én waar iedereen behoefte aan heeft, is niet alleen fijn omdat je zo de vakantie krijgt die iedereen wil en nodig heeft, maar zo kan je ook beter en effectiever een bestemming uitzoeken. Stel je voor dat je gezelschap bijvoorbeeld graag veel de natuur in trekt, of graag bepaalde geschiedenissen of kunstmusea wil bezoeken. Sommige mensen ontspannen nu eenmaal niet van het traditionele ontspannen. Dus, met wie ga je op vakantie, en op wat voor vakantie ga je echt?

De uitvoering…?

En dan… de bestemming. Blijf je dichtbij huis of ga je verder weg? Voor beide opties is iets te zeggen. Het is heerlijk om naar de zon te trekken en culturen te ontdekken die je minder goed kent. Maar ken je het dichterbij huis eigenlijk wel goed? Heb je weleens de tijd genomen om onze eigen natuur, cultuur en kunstgeschiedenis goed te ontdekken? Dan is het misschien een idee om dat alsnog te doen. Het is niet alleen goed voor de portemonnee op die manier, maar ook goed voor de ziel. 

 

Hoe, met wie én waar je dus ook op vakantie gaat, zorg ervoor dat het een vakantie is waarop iedereen ontspant. Fijne vakantie! 

Geef een reactie